Informacja
PODPROGRAM 2019 – efekty
- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wolanowie z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie styczeń 2020 – wrzesień 2020.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, sok jabłkowy klarowany);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 151 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 7,51287 ton żywności;
o 600 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2019 dla 8 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 8 uczestników
• Żywieniowo – dietetyczne 1 spotkań dla 8 uczestników
• Kulinarne – 1 spotkanie dla 8 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 1 spotkań dla 8 uczestników
- forma wydawnicza - dla 25 osób
Informacje
Liczba wyświetleń: 130
Utworzono dnia: 26.10.2020
Dokument wprowadził:
Urszula Pisarek
Urszula Pisarek
Dokument opublikował:
Uraszula Pisarek
Uraszula Pisarek
Dokument wytworzył:
Iwona Czubak
Iwona Czubak
Podmiot udostępniający informację:
GOPS Wolanów`
GOPS Wolanów`